Jag vill ha VÄRME!

Just nu är det alldeles för kallt och vintern har ju knappt börjat! Tidigare bodde jag i ett hus på landet där vi eldade med ved jämt och ständigt, men vi hade ingen vedpanna utan eldade i en liten kamin med fläkt. Visst var det jättemysigt att sitta framför våra kaminer och titta på elden, men det var inte lika mysigt att komma hem till ett hus där den högsta temperaturen i hela huset låg på 13 grader. Det var till att behålla vinterjackan på i någon timme tills elden hade tagit sig i kaminen och spridit åtminstone en liten gnutta värme! Vi har under 7 (?) års tid bott i två olika råttbon där värmen har blåst ut lika fort som vi har satt på den, jag vet vad uttrycket "elda för kråkorna" betyder!!!!

Självklart gick ju strömmen ett antal gånger under vintern när det var snöstormar. Som tur är bor våra föräldrar några mil bort så vi kunde övernatt hos dem, men när vi kom hem var det 7 grader i huset. Gissa hur många timmar det tog att få upp värmen i huset efter det????

Men nu har vi ÄNTLIGEN köpt en egen gård och där har vi golvvärme! Det är helt fantastiskt skönt men vi eldar fortfarande med ved. Vi har 4 stycken olika värmekällor: en vedpanna i köket, en kakelugn i vardagsrummet och  två gjutjärnskaminer.
Helt underbart skönt!
Framförallt håller värmen bra om man eldar i kakelugnar. Nu går det att gå barfota hemma på vintern, det är ju inte fel eller hur??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0